trešdiena, 2012. gada 21. marts

Strazdi lido arī istabā

Jau otro nedēļu priecājamies par atlidojušiem strazdiņiem. Tā šiverē par savām mājiņām, no rītiem notiek nama tīrīšana, uzpošana.  Pa dienu viņi nav tik aktīvi.Vismaz var mazāk viņus manīt, laikam dodas pārtikas meklējumos. Cik interesanti viņus pavērot, man jau liekas ka es vairāk priecājos nekā bērni. Pilns gaiss ar pavasara treļļiem. Pat mēģināju šos sabildēt, švaki jau man sanāca, eh kā prasās pēc pamatīgāka zooma.

 Mums  pilna istaba salidojusi ar strazdiņiem.
Taisam arī putniņus paši.

Nepieciešams:


Pielīmējām pie ķermeņa kājas, knābi, acis



salokam lielo kvadrātu kā vēdeklīti


ar nazīti iegriežam, lai varētu izvērt cauri salocīto vēdeklīti


salīmējam kopā spārniņus un putniņi gatavi lidošanai


saveram putniņus uz aukliņas un putniņi var sākt lidināties
manas meitiņas  klāt vēl sataisīja mākonīšus






man ar patīk kā strazdiņi lidinās pēc katras mazākās gaisa plūsmas



Un neaizmirstam iepriecināt strazdus un ne tikai strazdiņus ar jaunām jaukām mājiņām, tāpēc Uzaicinu arī jūs uz jauku ģimenisku pasākumu Rīgas Zoo 31. martā un 1.aprīlī uz Putnu dienām. Mana ģimene šo pasākumu apmeklē jau 4 gadu pēc kārtas, iesaku jums arī. Jauki pavadīsiet laiku ar saviem bērniem darinot būrīti, piedalīties dažādas atrakcijās un apskatīties protams no ziemas miega modušos dzīvniekus. Pavasaris visu sirdis dullas dara.arī zoodārza iemītniekus. Izbaudiet arī Jūs.





4 komentāri:

  1. Jums ir foršs darba galds:) un putni!!!:) un tradīcija skaista.., vai to putnubūri ko uztaisat? Jūs ņēmat uz mājām vai liekat tur pat zoodārzā kaut kur?

    AtbildētDzēst
  2. tos putnu būrus var ņemt līdzi uz mājām un atzīmē kartē vietiņu uz kurieni aizceļos būrītis, bet ja jav kur pielikt būrīti var atstāt zoo. Viņi paši izvietos tos būrīšus, tik vairs neatceros uz kurieni viņi ved.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...