svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

Manas ģimenes Putnu dienas

 
      Šodien bija burvīga diena, nu tieši tāda kā skan uzaicinājumā Rīgas Zoo mājas lapā, kas aicina visai ģimenei izbaudīt pavasarīgu dienu Rīgas Zoo dārzā Putnu dienās! Mūsu ģimenei jau tā ir kļuvusi par jauku tradīciju, katru gadu doties gatavot putnu būrīti uz Rīgas Zoo un noteikti apskatīties žirafes.

Šoreiz dodoties uz Zoo dārzu ņēmām līdzi āmuru, jo atceroties iepriekšējās reizes negribējās stāvēt rindā un gaidīt, kad citi beigs klopēt, jā jā, tā skaņa, to var dzirdēt pa gabalu, kad vairāki desmit vienlaicīgi naglo, kad kāds kungs pie ieejas jautāja mums, kur var gatavot tos būrīšus, mēs sūtījām taisni uz skaņu, maldīties pa teritoriju nav iespējams. Kamēr tētis lika kaudzē būra detaļas, mana jaunākā meitiņa izvilka āmuru no somas un gatavojās jau klapēt,

 cien. Līdakas kungs neatzina mūsu līdzpaņemto āmuru par labu bērna rociņām un atnesa mums mazāku instrumentu ar ko klapēt. Šogad mums tapa strazdu būris, ko jau iepriekš bijām izlēmuši, ka taisīsim strazdiņiem māju, kas rīt tiks nests uz bērnu dārzu, lai arī bērnudārza bērzos dzīvo strazdi, bet ja īsti  nav kur pielikt būrīšus, var atstāt Zoo dārzā, kur parūpēsies par to izvietošanu!
Tas ir jauks pavasara pasākums kopā ar bērniem, un tā bērna centība taisot putniņiem būri, ah, to tik var apskaust.
            Un noteikti ir jādodas apskatīt zvēru dārzā jaundzimušos mazuļus!  Mums sagādāja lielu prieku lemuru mājas apciemojums, jo mēs tieši iegājām lemuru mājā, kad viņus baroja. Un mums par pārsteigumu no viena lemura somiņas lien laukā mazulītis un kārtīgāk ieskatoties pamanām, ka otrs ar izbāzis galvu laukā no savas siltās somiņas.

Meitenēm ar ļoti patika mazo kazlēnu izdarības, kas bija palaisti brīvsolī pie lauku sētas apmeklētājiem.

Atbraucot mājās un izkāpjot no mašīnas pār mums laidās milzīgs zosu kāsis nu tā kā mūs sveicinādams ar pavasara sākumu, riņķojot virs mūsu galvām vairākus apļus.
  Putni ir atveduši Pavasari!
 Ceru ka arī jūs šodien ir iepriecinājis šis jaukais un siltais laiks kopā ar saviem mīļajiem, un ja vēl gribas pagatavot putniem jaunu mājiņu, šeit ir instrukcija kā to darīt pareizi .

2 komentāri:

  1. Kāds jauks pasākums jums bijis!

    AtbildētDzēst
  2. Cik labi, ka ir zoodārzs. Man liekas, tik daudz patīkamu emociju kā tur, reti kur var bērni baudīt! :) Malači, ka uztaisījāt putnu būri!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...