otrdiena, 2011. gada 9. augusts

Puķu klopēšana ar āmuru

      Es esmu atpakaļ! Nekur jau nebiju pazudusi, tik kārtīgi pūtos. Ar vienu aci jau šad tad ieskatījos, kas notiek bloglandijā. Paldies Aijai Irēnai un Elīnai par  pieminēšanas vērtu manu blogu kā skatāmuMan tas liels gods!
       Bet nu par manis paveikto pēdējās dienās. Klejojot interneta plašumos uzdūros tādai interesantai lietiņai, kā kārtīga ziedu izdauzīšana ar āmuru noved pie ļoti skaista attēla. Nu uzrunāja mani šī lietiņa, jo sanākuši bija ļoti skaisti ziediņi un krāsā ar tāda noturīga. Tad nu mēs ar meitiņām salasījām dažādus ziedus un ķērāmies pie klopēšanas.

Tā drusku biju vīlusies par to procesu, jo nesanāca gaidītais rezultāts, vislabāk izdevās zaļā krāsa, bet ziedu krāsas kaut kā nesanāca. Mēģināju paņemt košākus ziedus te pat no balkona.
Bet tā īsti tomēr nav, mēģināju kārtīgāk izdauzīt- tādas pļekas vien sanāca un nospiedums uz salvetes izskatījās daudz labāks nekā uz papīra.
Papētot tā kārtīgāk šito lietu TE, sapratu ka ar nosaukumu akvareļpapīrs (grāmatnīcā nopērkamu) vis neies cauri šitā lieta, jo  ir vajadzīgs ļoti nu ļoti mīksts papīrs, jo vis smukums palika uz salvetes man un vēl noteikti ir vajadzīgs daudz mazāks āmuriņš, jo es ar savu milzīgo veseri dikti viņu izšķaidīju, tāpēc man ar tādas pļekas vien sanāca.
Bet pa to starpu ar kāds smukumiņš ar sanāca.
Tā lūk beidzās mani experimenti ar āmuru, bet ar roku tam neesmu atmetusi, kad sadabūšu mīkstāku papīru, noteikti pamēģināšu vēl.
Par puķu tēmu turpinot, vēl noteikti gribētos ar bērniem pamēģināt salīmēt puķu meitiņas


un noteikti herbārijs
Idejas smēlos ko-ko-ko kids

5 komentāri:

  1. ui, it kā jau interesanta doma, bet man gan kaut kā roka neceltos to nabaga puķīti dauzīt, viņa takš dzīva...

    AtbildētDzēst
  2. Jā, es arī dikti iedvesmojos no pieminētā avota, vienuviet diktinfeinas/daudz/uzreiz pielietojamas idejas!
    Man šķiet, Inese, kamēr tas ir izziņas un 'zinātniskā' eksperimenta ietvaros, tad pat man (kas puķes agrāk neplūca likšanai vāzei un priecājās tāpat) tas neliekas kā ļaunums... savādāk, ja tās puķes tiktu vāktas ar mērķi saklapēt un tikai saklapēt - kā destruktīva uzvedība.
    Un ikdienā ejot ārā, nav nevienas dienas, ka tagad nepaceļam/nenoplūcam kādu puķi/lapu (mazām rokām puķes dažreiz iziet ar visām saknēm - visu ir jāiemācās), lai papētīt, kas tas tāds, kā smaržo, kas par krāsām, kam līdzīgs... un tad vērot un priecāties, kā stāv vāzē (kā novīst un lai cik skumji - jāmet laukā). Šie procesi mums šovasar ir topā.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par ideju! Tikko izklapējām mēs ar jaunāko meitiņu A3 lapu. Piekusām, bet rezultāts skaists un process interesants! :) Mums vislabāk izdevās pelašķus izklapēt un pienenīti. :)

    AtbildētDzēst
  4. ja uz salvetes klapētu varbūt smuku salveti dekupāžai var iegūt! :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...