pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

Mans mazdārziņš

Kā mans dārziņš ir izmainījies pa 4 dienām. Pietiek neaiziet uz dārzu 4 dienas un viss jau ir tik krasi izmainījies. Es jums te stāstu ka zied ķirši un plūmes, bet izrādās, ka jau ābeles zied.

                                                     Jau siltumnīcā ir ēdami pirmie redīsi.
Man mans dārziņš dod relaksēšanās iespējas, tur es atpūšos no savas  ikdienas steigas. Kā smejos, runājot ar savām draudzenēm, dārzs man ir kā smilšu terapija.
Vispār jau es esmu lepna ar savu mazdārziņu, kas man dod gandarījumu. Jau otro gadu man ir pašai sava siltumnīca, kur šogad ar tiks audzēti tomāti, pipari un gurķi. Jau tagad varu baudīt pirmos pašizaudzētos zaļumus.

 Ļoti svarīgi ir arī tas, ka bērniem ar ļoti patīk līdzdarboties tai visā. Sēt sēkliņas, stādīt sīpolus, un vērot kā izaug burkāns, sīpols,  tomāts vai redīss.

 Visvairāk meitenēm patīk laistīties, bez tās  nodarbes nu nekādi, lielās kannas rokās un uz priekšu, pat dažreiz paņem rokā rušekli un pakaplē nezāles.


Mans mazdārziņš atrodas skaistaja daugavas krastmalā,  tāpēc es tur netikai rušinos, bet arī relaksējos, baudot skaisto dabu. Esmu pat iekārtojusi mazu oāzīti-atpūtas stūrīti, kur laiski gulēt šūpuļtīklā un  malkot kafiju, palasīt kādu romānu... bet par to citu reizi .
Tā kā mana rokdarbošanās pārceļas uz mazdārziņu.


8 komentāri:

  1. Jauka tev un tavām meitenēm "mazdārziņterapija":) Pēdējā bildē izskatās, ka laistāmierīce lielāka par pašu laistītāju:)

    AtbildētDzēst
  2. Jā,kā es Tevi saprotu!ir tik jauki,ka ir tāds mazdārziņš!
    Hmmm...mani māc neliela ziņkāre,kurā vietā Daugavas krastā esi iekārtojusies?Jo es ar netālu no Daugavas krastiem:)

    AtbildētDzēst
  3. Mazdārziņš - tā ir Vērtība :) Bērnībā, kad mamma lika ravēt dobes, domāju - nē, man nekad nebūs dārzs, visu nopirkšu veikalā. Savukārt tagad atliek vien nopūsties - ak, ja man būtu pašai savs dārziņš... :))

    AtbildētDzēst
  4. ak, nebūtu lasījusi :) tā sailgojos pēc sava dārza. Bet patreiz tik atliek samierināties ar balkonu :)

    AtbildētDzēst
  5. Te pat jau vien esmu, skaistajā labajā Daugavas krastā netālu no Ikšķiles.

    AtbildētDzēst
  6. Cik jau lieli salāti!!!!!!!!!! Malači.
    Bet vai tiešām Tu gribi teikt, ka Tev šogad jau ir tāāāādi tomāti?

    AtbildētDzēst
  7. tu ko , es tik rādu kā manas meitenes pagājušo gadu laistījās pa dārzu, šogad gaida jau kad atvedīs no laukiem leikanniņas un varēs laistīties ar ūdeni.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...