pirmdiena, 2010. gada 13. decembris

Vaska smarža

              Mana māja tagad smaržo pēc bitēm, nu gluži kā bērnībā! Visas brīvdienas un vasaru es pavadīju laukos pie Ōpīša. Ōpis man asociējas ar vaska smaržu. Mans ōpis bija bitenieks, visa māja bija piekrauta ar bitenieku lietiņām.  N-tās grēdas ar bišu rāmīšiem un lielās vaksa vannas un es līdz elkoņiem ziedputekšņos. Nemaz neienāca prātā, ka no vaska plaksnītēm varētu rullēt sveces, jo tās taču tika iekausētas rāmīšos, kur dzīvo bites.
              Meita atnesa no bērnudārza pašas rokām taisītu vaksa sveci, es tā nopētīju to lietu un nospriedu, ka mēs mājās paši ar varētu sataisīt tādas vaksa sveces, tik jādodas uz bitenieku veikalu pēc vaska plāksnēm. Brīvdienās Rozes grāmatnīcā ieraudzīju komplektiņu "Sveces rullē pats" un tā nopriecājos, ka nevajadzēs speciāli meklēt kādu biškopības veikalu.
     
             Nu tā mēs padarbojāmies ar bērniem


Bērni dikti lieli malači, tik feini sarullēja un stingri, nemaz nevajadzēja palīdzēt!!!

             Svecēm pamatu izspiedām ar piparkūku formiņām un no pārpalikumiem savirpinājām bumbiņas, kuras savērām uz striķīša un sakārām meitenēm istabā pie griestiem, lai smaržo! Tā kā prieks sanāca dubultā, dedzinām paštaisītas svecītes un smaržojam vasku, nu sajūtamies kā īstā vaska darbnīcā.

Jā un šeit jau manis pieminētais komplektiņš "Rullē pats" ar divām vaska plāksnēm

Un te sīkāka informācija ja kādam interesē par visu  šo svečošanos!

4 komentāri:

  1. Cik interesanti! man pilnīgi nezināma pasaule! pilnīgi sajutu to smaržu! :) :)

    AtbildētDzēst
  2. Super!!! Buus man ar jaaiepeerk, jo Samanta kaareiz nebija daarzinjaa uz svechu taisiishanu.

    AtbildētDzēst
  3. Priekš bērniem ļoi laba lieta , kā jebkurš veidošanas materiāls. Esmu redzējusi ka floristi ar savos darbos izmanto vaska plāksnes.

    AtbildētDzēst
  4. feini esiet padarbojušies, bērni malači, tik skaistas svecītes!

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...