sestdiena, 2011. gada 19. marts

Tapošana

          Kā jau iepriekš solīju, padalīšos ar iegūtajiem iespaidiem tapošanas kursos.
          Sākšu ar atzīšanos, uz visu šo lietu skatījos diezgan skeptiski, piedodiet man dāmas labākajos gados, jo domāju, ka tapošana ir tāda dāmu klubiņu izklaide. Man bija iespēja pavērot un arī izmēģināt kā ir tapot uz grābekļa un nu šī lietiņa ir pārņēmusi mani savā varā. Nezinu cik ilgi ar to grābekli darbošos, bet noteikti gribas izmēģināt visādus rakstus un iespējas, ko var uztaisīt. Vīrs jau man pasmējās, ka vasarā tam grābeklim pieliksim kātu un varēs grābt zāli. Tapot var ne tikai taisnus gabalus - šalles, bet ar cepures, kleitas, var pieaudzēt valdziņus platumā, var sašaurināt, nu diezgan plašas iespējas. Pēc manām domām vislielākais pluss ir tas, ka uztapot var ļoti īsā laika posmā.
          Par to kā notiek paši tapošanas pamati var izlasīt šeit. Pamatraksti ar ko sāk ir 3 uz priekšu un 2 apakaļ vai 4 uz priekšu un 3 atpakaļ. No raksta un dzijas ir atkarīgs, cik lieli tie caurumi sanāk šallītei, lūk mana pirmā šallīte


visa tapošana lūk notiek uz šāda grābekļa

man ir divās pusēs tapiņas, tas ir divi apvienoti vienā, jo atšķiras attālumi starp tapiņām, 3 un 4 cm. Var jau tapot uz viena grābekļa, bet citi raksti izskatās labāk un mazāka grābekļa (mazāka atstarpe starp tapiņām).
Man jau protams gribējās pamēģināt, ko sarežģītāku un priekš manis ar izskatījās, ka ir skaistāks raksts.
Tauriņraksts

šis ir tapots no smalkākas mohēras pavediena
bet te ir rupjākas dzijas tapojums, salīdzinājumam, blīvāks raksts

Sirsniņraksts
lai kā ar meklētu nekur tā ar neredzēju kā izskatās sirsniņraksts, bija vien pašai jāpamēģina, lai redzētu vai patīk vai nē.

tā arī nesapratu, kapēc šis raksts ir nosaukts par sirsniņrakstu, jo man vairāk izskatās pēc šampinjoniem.
Šis raksts ir atvasināts no tauriņraksta, taurenītis tiek veidots viens virs otra, nevis kā tairiņrakstā pamīšus, starpā vismaz iztapojot 2 rindas.
Es pamēģināju iztapot  vairākas rindas starp "sirsniņām"


un otrā puse rakstam ar ir ļoti skaista

nu jau es plānoju uztapot sev cepuri, nezinu kas man tur sanāks, bet experimentēt man patīk. Tas bija tāds maziņš ieskatiņš tapošanā, es jau tik parādīju 3 rakstus. Skaistas satapotas šalītes no interesantām dzijām var apskatīt arī šajā blogā 

7 komentāri:

  1. Kur Tu tiki pie tapošanas kursiem - man jau arī dikti gribas šito iemācīties, bet no bildītēm un aprakstiem neko nesaprotu :(

    AtbildētDzēst
  2. Man priekš Tevis kaut kas ir. ;)
    Ienāc ciemos - http://krustinlietas.blogspot.com/2011/03/virtualas-davaninas-mils-sveiciens-un.html

    AtbildētDzēst
  3. Superīgas šallītes Tev sanākušas :) Es ar ļoti gribu šo iemācīties, bet man līdzīgi kā te jau izteiktais viedoklis - no pamācības bildītēm tomēr tā arī nespēju uztvert.
    Anna

    AtbildētDzēst
  4. laikam būs jāsaņemas un jāapraksta tapošanas pamati

    AtbildētDzēst
  5. Spaariite, tas būtu būtu fantastisks darbs, jau sen gaidu, kad kāds ieliks pamācību, vienkāršā saprotamā valodā, kā iemācīties tapot. Šalles izskatā vienreizēji!

    AtbildētDzēst
  6. ja butu labi, ka veretu vienkarsa valoda ari loti gribu iemacities,bet esmu pilniga nulle,bet loti gribas un patik

    AtbildētDzēst
  7. Labddien! Pati arī sāku nodarboties ar tapošanu un mani interesē, kur var iegādāties tapošanas riņķi? Un vai varētu uzzīmēt sirsniņraksta zīmējumu? Paldies.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...