otrdiena, 2012. gada 21. februāris

Vudu adatiņas jeb kā es mācos filcēt

"No malas izskatās ka tu baksti vudu lelles", tā es dzirdēju izsakāmies par manu enerģisko divdienu nepārtraukto bakstīšanu.

Lūk, manas vudu adatiņas. Un jā,lielais paldies par ideju  klusi sajust sajūtas..., kā ienest jau pavasari namā. Esmu piekrāvusi pilnu galdu  ar dažādiem sīpoliem, starp kuriem gozējas manas adatiņas. Adatiņas iepirku vairumā, jo speciālisti saka ka ātri lūztot, un manu bērnu pirmais vārds no rīta brīvdienās bija, mammu es gribu filcēt, tāpēc ar tik daudz man viņu.





Lūk, mans pirmais bakstāmais gabals. Ņem cepumu formiņu, liek iekšā villu un tik baksta. Ļoti ērta padarīšana, nav traumējoša un droši var dot bērniem, mans 4-gadnieks vēl ne reizi nav iebakstījis pirkstā.


Idejas nākamajiem darbiņiem smēlos, jau no sen iepazīta bloga http://www.rudu.lv/ Nākamos ļoti gribējās uzbakstīt sen kāroto ābolu un zemeni.


 Bet vairāk jau man gribējās iepazīties ar filcēšanas slapjo tehniku. Manis pirmais saveltais bumbulis ar zvaniņu aizgāja kaķim, nu lai jau tiek tas prieciņš ar viņam. Teikšu tā, tā bumbiņu velšana ir viena smaga padarīšana. Mēģināju sataisīt 9 bumbiņas priekš krellēm, manas rokas bija beigtas, man vairs nebija spēka devītajai bumbiņai. Tur vajag daudz spēka lai sanāktu gluda tā bumbiņa, bez vecuma krunciņām.


Savu pirmo savelto bumbuli mēģināju pabakstīt ar adatu, tā teikt taustos, ko var izveidot un kā. Vispār jau rodas vien vairāk un vairāk jautājumu, kā to un kā to...


Bet vispār man ir plāns safilcēt kukaini, esmu jau iesākusi.  Sākumā savēlu detaļas, tagad pamazām lieku kopā. Kad pabeigšu, gala rezultātu noteikti jums atrādīšu


Mani eksperimenti ar filcēšanu turpinās. Ir vēl viens projektiņš, ko taisu, kur sīkās detaļiņas var ar safilcēt. Bizmāres punktiņus sabakstīju ar adatiņu, jo audums mārei bija no vilnas un ļoti veiksmīgi safilcējās šie materiāli kopā. Tā kā šo tehniku var izmantot dažādi nu gluži kā veidošana.


Pārdomājot visus savus eksperimentus, siecinu ka slapjā filcēšana nav priekš manis, tas ir fiziski grūti un man nemaz negribas mēģināt tālāk čības un cimdus filcēt, tas nav mans, bet pabakstīt šad tad gan varētu.

5 komentāri:

  1. tai adatiņu durstīšanai esot tikpat meditatīva nozīme kā tamborēšanai - tā filcēšanas spečuki apgavlo, ka varot visu stresu izbakstīt :)))
    Par slapjo filcēšanu gan nav dzirdēts, kas tā ļautu atslābināties un baudīt procesu :)

    AtbildētDzēst
  2. Nu domāju, ka bērni oponētu Ineses teiktajam par slapjo filcēšanu.. :)

    AtbildētDzēst
  3. Es nezinu - vai Tu zini, bet citiem pirmajā reizē nebūt nesanāk tik skaisti, kā Tev:)
    Skudra patīk:) un māla podā sīpoli mmmmmm...

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par pirmās reizes komplimentu.
    Mani bērni pamēģināja velt bumbiņu, nu teikšu ka tas viņus neaizrāva, mazais man nometa jau pāris reizes paviļājot, bet nu izmēģināts ir!!

    AtbildētDzēst
  5. Vudu - skan aizraujoši. Bet piekritīšu, priekš pirmās reizes pat nepieklājīgi smuki darbi :)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...