svētdiena, 2011. gada 1. maijs

Manas veiksmes un neveiksmes

Šodien pabiju dziju veikalā  un ieraudzīju 100% kokvilnas dziju sen gribētam plāniņam:
Uztamborēt bērniem vasaras cepuri.
Zinu jau zinu, ka pēdējās manis pirktās dzijas ir uz krāsu pārejām balstītas, bet ļoti man ir iepatikušās batikotās dzijas. Ņēmu un sameklēju sen noskatītu modeli cepurītei un ķēros pie darba.
Bet, ak vai, atzīšos ka ar tamborēšanu esmu uz jūs, kaut kā man neizdodas. Uzmērīju meitiņai pusgatavo cepuri, konstatēju ka viņa ir pa mazu. Blakus visu tapšanas laiku turēju tamborētu cepuri, kura der meitiņai, un ik pa laikam piemērīju, bet kad mēģināju uzvilkt galvā meitukam, kaut kā sarāvusies tāda maziņa tā bija. Tad nu ņēmu un ārdīju ārā.
Ak, nu nesanāk man kau tā.  Šī atkal laikam man būs lielā cīņa, kas jāizcīna. Nu ļoti man patīk tā dzija, ka negribas man šo iesākto darbu iemest stūrī. Esmu diezgan apņēmības pilna rīt turpināt cīnīties un pieveikt to tambormākslu.  
Lai jums radoša un darbības pilna nākamā diena!

7 komentāri:

  1. turēšu īkšķus, lai Tev izdodas - man ar to tambormākslu ir dikti līdzīgi, kā iedvesma iegrozās, tā arī sanāk :)

    AtbildētDzēst
  2. Veiksmītes!
    es pagaidām ar' šitā ņēmos, galu galā atliku, bet apņemšanās spars krājas un vairojas, man arī cīņa priekšā, tāpēc no visas sirds, lai izdodas!

    AtbildētDzēst
  3. vēlu veiksi lai izdodas ;) man ar pirmo sanāca. tagad tik otra jāuztamborē ar kārtīgu aprakstu un foto kā meitenēm solīju blogā. ceru ka otrreiz sanāks. :D

    AtbildētDzēst
  4. Man šī dzija ļoti patīk.Es parasti cepurītei to aplīti tamborēju tik lielu,lai ārējā tā maliņa nedaudz piestiepjot būti tik cik cik bērniņa galvas izmērs apm.50-52cm.Veiksmi

    AtbildētDzēst
  5. Oi, kā Tevi saprotu.Es tamdēļ parasti apvienoju adījumu ar tamborējumu un tad izmēru veidoju adot.Turēšu īkšķi, lai izdodas....

    AtbildētDzēst
  6. mani secinājumi: tamborējums no 100% kokvilnas nemaz nestaipās atšķirībā no adījuma, un ir jāuztamborē ļoti precīzi tas lielums.

    AtbildētDzēst
  7. Matemātiski runājot riņķīša rādiusam jābūt apm.12-13 cm.Es pārsvarā cepures tamborēju no kokvilnas vadoties pēc šiem mēriem.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...