Es biju iedāmājusies ka grauzdiņu pagatavošana ir baigi piņķerīgā padarīšana - jāapcep maizīte eļļā un jāierīvē ar ķiploku, nu nē, tāda ķimerēšanās nav priekš manis.
Noskatījos darbā, ko pavārīte ar pārpalikušo maizīti dara, nolēmu ka man ar šitā lietiņa ir jāizmēģina. Meitenes esmu sajūsmā, cik vienkārši un ātri un veselīgi tagadējā baciļu laikā!
Recepte:
rupjmaize
ķiploks
olīveļļa
sāls
Es ņēmu pusi kukuļa rupjmaizes(jo manā mazajā krāsniņā vairāk neiet iekšā),sagriež garenos gabaliņos,
bērni ir galvenie maizītes griezēji |
tad karstu apgrauzdēto maizīti ieberam bļodā un virsū lejam eļļu, nu tā čut čut, cik nu eļļainu gribas, izmaisam, tad piespiežu vienu daiviņu ķiploku un atkal izmaisu (pirmajā reizē piespiedu 3 daiviņas, tas bija pa traku drusku) un beigās bikiņ uzkaisu sāli. Lai labāk viss samaisītos, var uzlikt bļodai vāku un kārtīgi sakratīt.
Vispār jau vajadzētu to maizīti drusku atstāt lai ievelkas, lai visi labumi sasūcas iekš maizītes, bet mūsmājās nav pacietības gaidīt, kad maisu visu kopā, jau mazie pirkstiņi sniedzas pēc grauzītēm.
Lai jums ar labi garšo!!!
paldies par receptīti,jāizmēģina, man arī šādi grauzdiņi ļoti garšo
AtbildētDzēstSuperiigi grauzdinji sanaak-un abaam manaam princeseem garsho :) Paldies LIELS Tev par recepti :)
AtbildētDzēstSuperīga receptīte! Visiem ģimenes locekļiem ļoti garšo!
AtbildētDzēstĻoti kraukšķīgi sanāca!
AtbildētDzēst