sestdiena, 2011. gada 13. augusts

Kukurūzas mājiņa un ne tikai...

        Vakar aizejot pēc vecākās meitas uz dārziņu, atskanēja skaļš NĒ vēl NĒ, es vēl neesmu pabeigusi. Tad nu abas ar mazāko meitiņu vilkām nost gumijniekus un devāmies apskatīties ar ko tad viņi tik interesanti nodarbojas, ka vēl negribas nākt mājās.
Visi bērni sasēduši ap lielu galdu,  galda vidū kaste ar krāsainu kukurūzu (atgādināja man kukurūzas nūjiņas) un visi ko cītīgi lipina. Teikšu godīgi, mani ar šī lietiņa paņēma un mazajai meitiņai ar patika  ļoti. Lūk iemesls kāpēc uzkavējāmies vēl vienu stundu bērnudārzā:
kamēr mēs ar dūdiņu lipinājām čūsku, lielie celtniecības darbi ar jau bija paveikti. 
Teikšu interesants materiāls, skaitās dabīgs materiāls - taisīts no kartupeļu cietes un krāsa ir dabūta ar pārtikas krāsvielām, bet teikšu godīgi, es uz to skatos diezgan aizdomīgi, jo krāsoja viņš nu ļoti, ļoti, tāpēc meitenēm teicu, lai mutē nebāž - indīgs.


Kopā to materiālu tur ūdens. Uz galda noliek samitrinātu lupatiņu. Ņem gabaliņu un drusku piespiež pie mitrās lupatiņas un lipina kopā. Ļoti maz nepieciešams ir mitruma, jo ja piespiež pa stipru, viņš sāk izkust. Vakar ar izmēģinājām instrumentus, kas nāk līdzi komplektiņam - ķieģelīšu taisāmais un nazītis.  Ķieģeļu presīte dikti gāja pie sirds manai mazajai jaunkundzei, čūskulēns sanāca diktin garš. Ļoti labi šis materiāls līp pie papīra un tur vēl nāca dažādi instrumenti līdzi, kurus nepaspējām izmēģināt, ar kuriem var krāsot un vēl šo to sadarīt. Te var paskatīities, ko un kā darboties ar šo materiālu.
Noteikti jāsameklē un jāiegādājas mums ar, jo ir apsolīts un gribas vēl izmēģināt parīvēt ar rīvīti un krāsot tak ar. Sīkāk ar šo produktu var iepazīties te.
Dodods jaunās spēlītes meklējumos. Noteikti atrādīsim savus experimentus un veikumus.

2 komentāri:

  1. mums puikam ar vecvecāki uzdāvināja, pirmajā vakarā mēs ar vīru paspēlējāmies, bet bērnam tā arī interese nav radusies. laikam vēl mans divgadnieks šitam ir par mazu

    AtbildētDzēst
  2. Jā, šitādu biju redzējusi. Bet laikam līdz pašam galam neizpratīšu tikmēr, kamēr pati neizmēģināšu. :) Starp citu, redzēju šo brīrumu pārdodamies veikalā "Hobby set" Rīgā Dzirnavu 100...

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...