svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Nedēļas atklāsmes un Pūpoldiena

       Jāsāk ar atzīšanos, ka visā lielajā aizņemtībā biju aizmirsusi sagādāt kaut vienu pūpola zariņu šim rītam. Tā kā mums pūpolsvētdiena rīta izdarības ir jāatliek uz nākamo gadu. Bet ar visu manu aizmāršību šodien sanāca neplānoti burvīga diena kopā ar ģimeni. Pavadījām šo skaisto saulaino dienu dārzā, baudījām saules starus, piknikojām un burbuļojāmies.

kā vienmēr es neesmu kadrā, jo man piemirstas paprasīt kādam, lai mani ar nofotografē, un šīs dienas saulīte jau ir iekrāsojusi manus vaigus sarkanus, jo sarkanus.
      Es no savas bērnības spilgti atceros pūpolsvētdienas rītus, kad tante nāca pie mums, kamēr mēs vēl pa gultu vārtījāmies, vicināja pūpolzariņus un teica: kas tad te tās gultas tā piešmucējis un meta mums zem segas šokolādes olas un končas, tas kā bērnam man likās tik forši, ka zem segas pēkšņi ir sabiris pilns ar bombongām.
       Un neaizmirstam vēl paspēt baudīt bērzu sulas, jo drīz noteikti sāks kokiem plaukt lapiņas un būs jāsit ar tapām caurumi ciet. Šī nedēļa man sanākusi tāda veselīgā nedēļa. Pirmā lieta ar ko nodarbojos, ir bērzu sulas dzeršana. 
Skudrām šī dzira ar tīri labi garšo.

Šī bilde gan ir uzņemta pirms 2 gadiem, kur meitenes ir sakāpušas transportā, kas dodas pēc bērzu sulām, bet man viņa ir tik mīļa, nu kā lai neparādu to

    Otrā lieta ir diedzētu sēklu baudīšana. Nekad agrāk nebiju tādu lietu pat mēģinājusi,un nebija ar nekādas intereses ko tādu mēģināt. Šogad bērnudārzā bērni nodarbojās ar sēklu sēšanu un audzēšanu un arī diedzēšanu, tad nu es sapirku, šiem dažādas sēklas, kas paredzētas diedzēšanai. Es tiku ar pie gala rezultāta baudīšanas, ka man ar iegaršojās un esmu tagad iegājusi azartā. Ļoti  gardas ir redīsu diedzētās sēklas un puravu, un  viņas ar sanāca tieši tādas kā parādītas uz paciņas.

 Redīsu sēkliņas sadīga ļoti ātri, 3 dienās

Puravu sēklas sanāca diedzēt apmēram 7 dienas, ilgāk kā redīsus, jo sākumā domājām, ka būs tik ātri kā redīsu sēkliņas, jo pagaršojām jau tikko bija izdīguši pirmie asniņi, un labi vien bija, ka nebija tik daudz to ēdāju-provētāju un sanāca ilgāk paturēt trauciņā tās sēklas, un beigās tiešām sanāca tieši tādi kā bildē parādīti.
     
         Piedodiet kaut kā piemirsās sabildēt šo visu procesu, bet pašlaik mājās diedzēju atkal puravu sēkliņas un saulespuķu sēkliņas.Tās noteikti sabildēšu, lai var redzēt, kas no tā visa sanāk.
Ļoti interesē gala iznākums, jo paciņā bija iekšā vienkāršas saulespuķu sēklas ar visām miziņām.
Kas man no tā visa sanāks noteikti jums atrādīšu.

3 komentāri:

  1. jā es ar diedžeju sēklas. tā ir garda padarīšana, bet par saules puķu sēklām gan redzu tādu pirmo reizi :)

    AtbildētDzēst
  2. Es, savukārt, nezināju par puravu sēklām. Kā garšo?

    AtbildētDzēst
  3. diedzētajiem puraviem ir tāda patīkama asa garša, līdzīgi kā lociņiem, nu pēc purava ar garšo, uz maizītes bija ļoti gardi.

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...