trešdiena, 2012. gada 28. marts

Oliņu svētku gaidās

Mani mazie Lieldienu projektiņi.
Tā nedaudz nolēmu paplānot lieldienu dekorāciju gatavošanas laiku. Katras Lieldienas man ir gribējies sašūt skaistus putniņus, ko piekarināt pilnus saplaucētos zarus. Vienmēr ir pietrūcis tam laika, bet šoreiz esmu apņēmības pilna un eju uz mērķi. Zari ir salikti burkā plaucēties.


Sīpoliņi ir groziņā sastādīti, vispār ļoti labs lieldienu dekors - zaļie lociņi

 
Un protams, kur tad bez Lieldienu zālītes, ceru ka viņa izaugs laicīgi, jo ir palicis mājās tā pavēsāks.


Nu jā, tad par tiem putniņiem, ir jau tapuši 3 gab. Tā lēnām iet uz priekšu, bet tuvojos jau galamērķim.


Šūtos putniņus būs jāatliek vēl uz vienu gadu, jo paņēma mani tie filcētie putniņi savā varā.



Otrais mans mazais projektiņš ir paredzēts taisīt kopā ar bērniem. Esmu jau drusku iesākusi taisīt pom-pom.


Kas no tā visa mums sanāks parādīšu kādu dienu vēlāk.
 Gaidām Oliņu svētkus!

trešdiena, 2012. gada 21. marts

Strazdi lido arī istabā

Jau otro nedēļu priecājamies par atlidojušiem strazdiņiem. Tā šiverē par savām mājiņām, no rītiem notiek nama tīrīšana, uzpošana.  Pa dienu viņi nav tik aktīvi.Vismaz var mazāk viņus manīt, laikam dodas pārtikas meklējumos. Cik interesanti viņus pavērot, man jau liekas ka es vairāk priecājos nekā bērni. Pilns gaiss ar pavasara treļļiem. Pat mēģināju šos sabildēt, švaki jau man sanāca, eh kā prasās pēc pamatīgāka zooma.

 Mums  pilna istaba salidojusi ar strazdiņiem.
Taisam arī putniņus paši.

Nepieciešams:


Pielīmējām pie ķermeņa kājas, knābi, acis



salokam lielo kvadrātu kā vēdeklīti


ar nazīti iegriežam, lai varētu izvērt cauri salocīto vēdeklīti


salīmējam kopā spārniņus un putniņi gatavi lidošanai


saveram putniņus uz aukliņas un putniņi var sākt lidināties
manas meitiņas  klāt vēl sataisīja mākonīšus






man ar patīk kā strazdiņi lidinās pēc katras mazākās gaisa plūsmas



Un neaizmirstam iepriecināt strazdus un ne tikai strazdiņus ar jaunām jaukām mājiņām, tāpēc Uzaicinu arī jūs uz jauku ģimenisku pasākumu Rīgas Zoo 31. martā un 1.aprīlī uz Putnu dienām. Mana ģimene šo pasākumu apmeklē jau 4 gadu pēc kārtas, iesaku jums arī. Jauki pavadīsiet laiku ar saviem bērniem darinot būrīti, piedalīties dažādas atrakcijās un apskatīties protams no ziemas miega modušos dzīvniekus. Pavasaris visu sirdis dullas dara.arī zoodārza iemītniekus. Izbaudiet arī Jūs.





sestdiena, 2012. gada 17. marts

Meitenēm ko pucēties

Aiz loga strazdi vītero savus pavasara treļļus. Viss gaiss smaržo pēc pavasara, saulīte patīkami silda sānus. Bet es tik tapoju cepures, nu tādas siltas, kā skarbajiem pavasara vējiem, kuri mūs varētu vēl tā kārtīgi papurināt.




  







pirmdiena, 2012. gada 12. marts

Matu rotas

Par šo matu rotu ir īpašs stāsts, jo  pasūtījums no bērna mani ļoti samulsināja. Bērni bērnu dārzā uzveda ludziņu par margrietiņu, kurai bija uzbrukuši kaitēkļi. Ludziņā darbojās dažādi ziediņi un kukaiņi, darbība notika ziedu pļavā. Es savam bērnam piedāvāju būt par ziediņu, vai taurenīti vai bizbizmārīti, ko nu sirds kārojas mazai meitenei. Es naivā domāju ka viņa noteikti gribētu būt roze vai tauriņš, vai vēl kas skaists, bet saņēmu atbildi: ES BŪŠU PĻAVIŅA. Man acis lielas, kāpēc pļaviņa, jo redz skolotāja tā teikusi. Es protams mēģināju bērnam skaidrot, ka jūs jau visi ziediņi kopā veidosiet to pļaviņu, piedāvāju atkal un atkal kādu ziediņu, bet bērns pastāvēja uz savu. 
Drusku palauzīju galvu un tad nu ņēmu un piegāju tai lietai radoši, kad jau tad jau, lai ir pļaviņa. Jo kurai mammai tad negribas, lai viņas bērns būtu apmierināts un laimīgs.
Nekas jau jauns man nebija jātaisa vai jāšuj. Ņēmu zaļo stīpiņu, ko izmantoju egles maskai un noārdīju nost eglīti, un klāt saspraudu vecās labās piespraudes rozītes, kas man kalpo dažādiem gadījumiem jau vairākus gadus. Un protams mugurā vilkām zaļo egles kleitiņu, bez apmetnīša. Un pļaviņa  gatava un bērns apmierināts. Ko tik nedarīsi pilnai laimei.




Otro matu rotu taisīju bērnudārza cepuru ballītei. Jau iepriekš man gribējās izmēģināt mini cepurīti . Nu tad mazajai dāmītei sameistaroju mazu mini cepurīti..

Cepuri izrotāju ar sen sen iegūtām strausu fermā  pērļu vistiņas spalviņām. Tā tas maiss stāvēja  jau vairākus gadus uz skapju augšas un netika nekur izmantots, varbūt tāpēc ka gaidīja savu īsto laiku izlietošanai. Laukā ar tā kā mest negribējās, kā nekā iegūtas īpašā veidā un vietā. Iesaku jums ar paviesoties šai eksotisko putnu fermā "Viesturi". Ļoti jauks saimnieks, ar interesantu stāstījumu par saviem putniem un ne tikai.
http://turisms.kraslava.lv/index.php?id=108&L=1

Tā lūk man tapa divas matu rotas piespiedu kārtā !

piektdiena, 2012. gada 9. marts

Tapošana bērniem

Lūk vēl veids kā pavadīt laiku ar bērniem. Arī mazie var līdzdarboties tapošanā. Varu teikt ka bērniem ļoti patīk un ne tikai manējiem. Manas vecākās meitas bērnudārza grupiņas visi bērni tapoja. Un viņiem tā iepatikās  ka bija sacensība par garāko šallīti. Tā kā varu apgalvot ka bērniem šī nodarbe aizrauj.

Vislabāk ir tapot šo dziju no resnāka pavediena, tad sanāk tā šallīte daiļāka un protams ātrāk ir arī gatava.


Manas meitenes jau ir apdāvinājušas savas omes, kas lepni nēsā šo rotu. Tas jau var ar kalpot kā aksesuārs - krelles, dažādās krāsās, viena virs otras... tik ļauj vaļu fantāzijai.


Lūk arī interneta dzīlēs atrastais video, kā tas notiek praktiski, nu ļoti vienkārši.



Jau iepriekš rakstīju par koka lellītēm ar kurām bērni var visādi darboties. Paldies Jums meitenes par informāciju. Lūk ir arī šo lellīšu autors: Iveta Kuncīte









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...