otrdiena, 2011. gada 26. aprīlis

Ekipējums olu kaujām

      Lieldienas bērnu dārzā tika svinētas tikai šodien, un kur tad var iztikt bez olām lieldienās. Sapratu, ka mājās nav neviena maza groziņa, kur bērns varētu ielikt savas līdzi ņemamās olas, lai nesadauzītu tās, kamēr tiks līdz olu ripināšanai. Nolēmu  ātri uzšūt katram bērnam pa olu somai!

Olu somas


Izpolsterēju somiņas ar sintaponu, lai mīkstāka gultiņa oliņām, lai nav pārāk liela skāde un bērniem ar mierīga sirds.
                                               
Lūk ar mani olu pavēlnieki

tik strauji ir atnācis pavasaris, ka bērziem jau lapas ir izplaukušas 
Baudam burvīgo laiku



sestdiena, 2011. gada 23. aprīlis

Olu sargātāji

Olu sargātāji
Lai šokolādes olas nepazustu no groza līdz lieldienu rītam (bērnu mazajās mutītēs), grozam noteikti vajag savu olu sargātāju.

 Meklēju ātro variantu kā uztaisīt vistiņas un uzgāju šādus skaistus gailīšus-tetrapakas. Nu gluži kā bērnībā,  pakas no veikala piena plaukta.
Ļoti ātri sašujami un pēc lieldienām noteikti varēs gailīti izmantot kā adatu spilventiņu

Šeit ir viena instrukcija kā sašūt, bet es to darīju vienkāršāk, kā šajā instrukcijā.  

Te vēl smukie cāļi: 

Jaukus jums svētkus!

pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Kleitas pārvēršas par svārkiem

      Meitenes tik ļoti bija iemīļojušas tās kleitas, ka nācās darīt ko lietas labā. Jo manas meitiņas jau ir izaugušas no tām kleitām, bet kleitiņas kaut kā neaug līdzi. Kaut gan mana mazā meitene stīvēja vienalga tās kleitas mugurā, ar visu to, ka pogas vairs netaisījās ciet.
Ņēmu un sameklēju bildes, kur redzams kā izskatās kleitas, kad vēl derēja, pirms 2 gadiem. Man jau ar ļoti iepatikās audums tām kleitiņam, tāpēc jau es viņas ar nopirku, nu ļoti man simpatizē tās samta puķītes uz auduma.
Steidzīgi savajadzējās koncerta tērpi meitenēm un sanāca ar realizēt jau sen aizkavējušos  ideju, dot vēl vienu dzīvi kleitiņām un pārvērst par svārkiem. Žēl tomēr mest tādas kleitas ārā vai dot citiem valkāt, ja ir iespēja pārveidot un turpināt valkāt un meitenēm jau ar vajag jaunas skaistas štātītes, ko pucēties.

Nogriezu kleitas apakšējo daļu nost un augšējo daļu sagriežu šaurās strēmelēs, lai sanāktu jostiņa, ievēru gumiju un svārki gatavi.
Tā kā nemetam laukā smukās mazās princeškleitas, bet dodam tām iespēju dzīvot vēl vienu dzīvi un protams mazajām modes dāmām ir jauna štātīte.

svētdiena, 2011. gada 17. aprīlis

Nedēļas atklāsmes un Pūpoldiena

       Jāsāk ar atzīšanos, ka visā lielajā aizņemtībā biju aizmirsusi sagādāt kaut vienu pūpola zariņu šim rītam. Tā kā mums pūpolsvētdiena rīta izdarības ir jāatliek uz nākamo gadu. Bet ar visu manu aizmāršību šodien sanāca neplānoti burvīga diena kopā ar ģimeni. Pavadījām šo skaisto saulaino dienu dārzā, baudījām saules starus, piknikojām un burbuļojāmies.

kā vienmēr es neesmu kadrā, jo man piemirstas paprasīt kādam, lai mani ar nofotografē, un šīs dienas saulīte jau ir iekrāsojusi manus vaigus sarkanus, jo sarkanus.
      Es no savas bērnības spilgti atceros pūpolsvētdienas rītus, kad tante nāca pie mums, kamēr mēs vēl pa gultu vārtījāmies, vicināja pūpolzariņus un teica: kas tad te tās gultas tā piešmucējis un meta mums zem segas šokolādes olas un končas, tas kā bērnam man likās tik forši, ka zem segas pēkšņi ir sabiris pilns ar bombongām.
       Un neaizmirstam vēl paspēt baudīt bērzu sulas, jo drīz noteikti sāks kokiem plaukt lapiņas un būs jāsit ar tapām caurumi ciet. Šī nedēļa man sanākusi tāda veselīgā nedēļa. Pirmā lieta ar ko nodarbojos, ir bērzu sulas dzeršana. 
Skudrām šī dzira ar tīri labi garšo.

Šī bilde gan ir uzņemta pirms 2 gadiem, kur meitenes ir sakāpušas transportā, kas dodas pēc bērzu sulām, bet man viņa ir tik mīļa, nu kā lai neparādu to

    Otrā lieta ir diedzētu sēklu baudīšana. Nekad agrāk nebiju tādu lietu pat mēģinājusi,un nebija ar nekādas intereses ko tādu mēģināt. Šogad bērnudārzā bērni nodarbojās ar sēklu sēšanu un audzēšanu un arī diedzēšanu, tad nu es sapirku, šiem dažādas sēklas, kas paredzētas diedzēšanai. Es tiku ar pie gala rezultāta baudīšanas, ka man ar iegaršojās un esmu tagad iegājusi azartā. Ļoti  gardas ir redīsu diedzētās sēklas un puravu, un  viņas ar sanāca tieši tādas kā parādītas uz paciņas.

 Redīsu sēkliņas sadīga ļoti ātri, 3 dienās

Puravu sēklas sanāca diedzēt apmēram 7 dienas, ilgāk kā redīsus, jo sākumā domājām, ka būs tik ātri kā redīsu sēkliņas, jo pagaršojām jau tikko bija izdīguši pirmie asniņi, un labi vien bija, ka nebija tik daudz to ēdāju-provētāju un sanāca ilgāk paturēt trauciņā tās sēklas, un beigās tiešām sanāca tieši tādi kā bildē parādīti.
     
         Piedodiet kaut kā piemirsās sabildēt šo visu procesu, bet pašlaik mājās diedzēju atkal puravu sēkliņas un saulespuķu sēkliņas.Tās noteikti sabildēšu, lai var redzēt, kas no tā visa sanāk.
Ļoti interesē gala iznākums, jo paciņā bija iekšā vienkāršas saulespuķu sēklas ar visām miziņām.
Kas man no tā visa sanāks noteikti jums atrādīšu.

trešdiena, 2011. gada 13. aprīlis

Pavasaris sirdī un ausīs


Dāvana draudzenei

      Esmu beidzot saņēmusies jums atrādīt savu lielāko aizraušanos! Nezinu vai to var nosaukt par rokdarbošanos, bet nu ļoti man patīk knibināties ar smalkumiņiem. Uz kādu laiku biju šo nodarbi nolikusi malā, bet nu ar pavasara atnākšanu atkal turpinu darboties.
      Mani ļoti uzrunāja šīs zilā zeltakmens lāsītes, kas tika ieliktas auskaros, manai draudzenei.

Šis akmens pavasara saulītē tik noslēpumaini mirdz un zillillā krāsa  ir īstā pavasara krāsa, pirmie pavasara ziediņi, kas raušas ārā no zemes un vēl vizbulītes...
Man patīk cilvēkus iepriecināt ar šādiem maziem nieciņiem. Un vislielāko prieku sagādā tas, ka esmu trāpījusi pareizi un iepriecinājusi dāvanas saņēmēju! 


otrdiena, 2011. gada 12. aprīlis

Putni un šalles

       Zinu ka neko ilgi neesmu ka  rakstījusi, bet jāatzīstas, ka esmu nonākusi ļoti lielā laika trukumā!! Cenšos laboties un stāstu, ko esmu sadarījusi šajās dienās.
       Bet iepriekš pirms rādu savu veikumu gribas man pastāstīt par priecīgo, mūsu darinātajā putnu būrī jau ir apmetušies strazdi, un jau trešajā dienā pēc būrīša pielikšas. Meitenēm par to ir tik lieli prieki!!
Diemžēl putniņi bija veiklāki par manu fotogrāfēšanas prasmi, laikam tur vajag lielu lielu pacietību, sēdēt un gaidīt, un vēl paspēt sabildēt tos putniņus!

       Un vēl gribēju atrādīt gala rezultātu, kāda man sanāca lillā notapotā šalīte.
kā jau iepriekš rādīju, šalle ir tapota tauriņrakstā
 un kur tad bez uztapotajām puķītēm, nu iepatikušās man viņas dikti ir

svētdiena, 2011. gada 3. aprīlis

Manas ģimenes Putnu dienas

 
      Šodien bija burvīga diena, nu tieši tāda kā skan uzaicinājumā Rīgas Zoo mājas lapā, kas aicina visai ģimenei izbaudīt pavasarīgu dienu Rīgas Zoo dārzā Putnu dienās! Mūsu ģimenei jau tā ir kļuvusi par jauku tradīciju, katru gadu doties gatavot putnu būrīti uz Rīgas Zoo un noteikti apskatīties žirafes.

Šoreiz dodoties uz Zoo dārzu ņēmām līdzi āmuru, jo atceroties iepriekšējās reizes negribējās stāvēt rindā un gaidīt, kad citi beigs klopēt, jā jā, tā skaņa, to var dzirdēt pa gabalu, kad vairāki desmit vienlaicīgi naglo, kad kāds kungs pie ieejas jautāja mums, kur var gatavot tos būrīšus, mēs sūtījām taisni uz skaņu, maldīties pa teritoriju nav iespējams. Kamēr tētis lika kaudzē būra detaļas, mana jaunākā meitiņa izvilka āmuru no somas un gatavojās jau klapēt,

 cien. Līdakas kungs neatzina mūsu līdzpaņemto āmuru par labu bērna rociņām un atnesa mums mazāku instrumentu ar ko klapēt. Šogad mums tapa strazdu būris, ko jau iepriekš bijām izlēmuši, ka taisīsim strazdiņiem māju, kas rīt tiks nests uz bērnu dārzu, lai arī bērnudārza bērzos dzīvo strazdi, bet ja īsti  nav kur pielikt būrīšus, var atstāt Zoo dārzā, kur parūpēsies par to izvietošanu!
Tas ir jauks pavasara pasākums kopā ar bērniem, un tā bērna centība taisot putniņiem būri, ah, to tik var apskaust.
            Un noteikti ir jādodas apskatīt zvēru dārzā jaundzimušos mazuļus!  Mums sagādāja lielu prieku lemuru mājas apciemojums, jo mēs tieši iegājām lemuru mājā, kad viņus baroja. Un mums par pārsteigumu no viena lemura somiņas lien laukā mazulītis un kārtīgāk ieskatoties pamanām, ka otrs ar izbāzis galvu laukā no savas siltās somiņas.

Meitenēm ar ļoti patika mazo kazlēnu izdarības, kas bija palaisti brīvsolī pie lauku sētas apmeklētājiem.

Atbraucot mājās un izkāpjot no mašīnas pār mums laidās milzīgs zosu kāsis nu tā kā mūs sveicinādams ar pavasara sākumu, riņķojot virs mūsu galvām vairākus apļus.
  Putni ir atveduši Pavasari!
 Ceru ka arī jūs šodien ir iepriecinājis šis jaukais un siltais laiks kopā ar saviem mīļajiem, un ja vēl gribas pagatavot putniem jaunu mājiņu, šeit ir instrukcija kā to darīt pareizi .

piektdiena, 2011. gada 1. aprīlis

Tapošana - tauriņraksts

Tauriņraksts


Uzmetam uz tapošanas grābekļa  nepāra skaitu  cilpas (kā notiek cilpu uzmešana sākumā var apskatīt šeit). Es šallīti taisu uz 21 tapas, atstarpe starp tapām ir 3 cm.
tālāk iztapojam pirmo tapu
nākošo tapu izlaižam, diegu laižam tapām pa priekšpusi 
tātad vienu iztapo vienu izlaiž, vienu iztapo vienu izlaiž un tā līdz galam
šādi iztapojam 6 rindas
tad ar adāmadatu ņemam apakšējo cilpu  neiztapotajai tapai un ceļam cilpu pāri 6pārstieptajiem pavedieniem

tālāk
iztapojam pirmo tapu
un tad ņemam tamboradatu un velkam  pavedienu otrās tapas cilpai pa apakšu uz augšu cauri biezajam pavedienam
(protams ka var arī tapot kā parasti pārceļot pāri tapai biezo pavedienu, bet ir diezgan grūti pārcelt 6pavedienu biezu cilpu pāri tapai, tāpēc vieglāk ir izvilkt cilpu ar tamboradatu)
tad pavelkam cilpu lielāku, jo...
tālāk ir pats grūtākās,  ļoti uzmanīgi to daram, lai ceļot uz augšu nenoceltos blakus valdziņi
ņemam ar pirkstiem un noceļam nost no tapiņas biezo pavedienu
tad iepriekš izveidoto cilpu uz liekam uz tapas
pavedienu pievelkam stingrāk, nākamo tapiņu izlaižam un 4 tapai atkal izvelkam ar tamboradatu cilpu, kā iepriekš rādīto
šādi iztapojam līdz galam
nākamo rindu tapojam -  1. tapa un 2. tapa iztapota tālāk vienu izlaižot
tātad - 1 tapa iztapota , 2 tapa iztapota, 3 tapu neiztapo, 4 tapu iztapo, 5 tapu neiztapo, 6 tapu iztapo un tā līdz rindas beigām
atkal tapojam tā 6 rindas
tad atkal ceļam cilpu pāri sešiem pārstaipiem
velkam ar tamboradatu cilpu un ceļam nost no tapas biezo pavedienu


un liekam cilpu uz tapas, viss tā pat kā iepriekš
 raksts veidojas pamīšus, taurenis neatrodas viens virs otrā, bet pamīšus

Raksta virspuse
raksta apakšpuse

šallītes malas
tapojot šalli tauriņrakstā maliņa sanāk ar robiņiem
tā kā man patīk, kad sanāk šāda cakaina maliņa, neesmu mēģinājusi, tā lai mala būtu taisa. Kad izmēģināšu noteikti jums parādīšu, kā uztaisīt šallei taisnas maliņas. Idejas kā tādas taisīt var apskatīt te. (ja ir pieeja portālam draugiem.lv)

Lai labi jums tapojas!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...